Výživa člověka a funkční potraviny

svehlova

Ing. Veronika Švehlová, Ph.D.

Paní doktorka se zabývá analýzou potravin se zaměřením na stanovení obsahu tuku z hlediska technologické jakosti a jeho výživové hodnoty. Hlavní zaměření je zkoumání možnosti ovlivnění zastoupení mastných kyselin v různých živočišných tkáních a jejich stanovení metodou plynové chromatografie.


Biotechnologie, rostlinné produkty a senzorická analýza potravin

Ing. Veronika Kouřilová

Paní inženýrka se zabývá rostlinnými produkty.

Bc. Ing. Markéta Janík Piechowiczová, Ph.D.

Paní doktorka se věnuje novým trendům v senzorické analýze potravin.


Kvalita, zpracování a vývoj potravin

slovacek

Ing. Jan Slováček

Pan inženýr se věnuje zpracování potravin živočišného původu. Zabývá se především masem z volně žijící zvěře. Analyzuje fyzikální vlastnosti potravin.

koval

Ing. Adam Kovál

Pan inženýr se zabývá hmyzem a hmyzími produkty.

doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Pan docent se zabývá mikrobiologickou analýzou potravin.


3D Tisk, inovace a bezpečnost potravin