Výživa člověka a funkční potraviny
Ing. Veronika Švehlová, Ph.D.
Paní doktorka se zabývá analýzou potravin se zaměřením na stanovení obsahu tuku z hlediska technologické jakosti a jeho výživové hodnoty. Hlavní zaměření je zkoumání možnosti ovlivnění zastoupení mastných kyselin v různých živočišných tkáních a jejich stanovení metodou plynové chromatografie.
Biotechnologie, rostlinné produkty a senzorická analýza potravin
prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Profesor a jeho tým se věnujeme kvalitě rostlinné produkce a možnostem jejího ovlivnění přímo v polních podmínkách. Také se věnují kvalitě a technologii zpracování cereálních produktů. Díky laboratornímu vybavení a především zázemí pekařského a cukrářského poloprovozu se zabývá a inovuje tradiční receptury pekařských a cukrárenských výrobků.
Ing. Veronika Kouřilová
Paní inženýrka se zabývá rostlinnými produkty.
prof. Ing. Alžběta Jarošová, Ph.D.
Senzorická laboratoř pod vedením paní profesorky se zabývá hodnocením senzorických vlastností potravin. Při dnešní rozsáhlé nabídce potravin na trhu, pro spotřebitele jsou důležité i vlastnosti potravin, které dokáže ohodnotit pomocí svých smyslů a tím senzorická jakost potravin nabývá na významu.
Bc. Ing. Markéta Janík Piechowiczová, Ph.D.
Paní doktorka se věnuje novým trendům v senzorické analýze potravin.
Kvalita, zpracování a vývoj potravin
Ing. Jan Slováček, Ph.D.
Pan doktor se věnuje zpracování potravin živočišného původu. Zabývá se především masem z volně žijící zvěře. Analyzuje fyzikální vlastnosti potravin.
Ing. Adam Kovál
Pan inženýr se zabývá hmyzem a hmyzími produkty.
doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Pan docent se zabývá mikrobiologickou analýzou potravin.