![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2022/05/RG1-300x300.png)
Výživa člověka a funkční potraviny
![svehlova](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-21-v-11.59.28.png)
Ing. Veronika Švehlová, Ph.D.
Paní doktorka se zabývá analýzou potravin se zaměřením na stanovení obsahu tuku z hlediska technologické jakosti a jeho výživové hodnoty. Hlavní zaměření je zkoumání možnosti ovlivnění zastoupení mastných kyselin v různých živočišných tkáních a jejich stanovení metodou plynové chromatografie.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2022/05/RG2-300x300.png)
Biotechnologie, rostlinné produkty a senzorická analýza potravin
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-30-v-13.32.02.png)
prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Profesor a jeho tým se věnujeme kvalitě rostlinné produkce a možnostem jejího ovlivnění přímo v polních podmínkách. Také se věnují kvalitě a technologii zpracování cereálních produktů. Díky laboratornímu vybavení a především zázemí pekařského a cukrářského poloprovozu se zabývá a inovuje tradiční receptury pekařských a cukrárenských výrobků.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-30-v-13.31.49.png)
Ing. Veronika Kouřilová
Paní inženýrka se zabývá rostlinnými produkty.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-30-v-13.31.44.png)
prof. Ing. Alžběta Jarošová, Ph.D.
Senzorická laboratoř pod vedením paní profesorky se zabývá hodnocením senzorických vlastností potravin. Při dnešní rozsáhlé nabídce potravin na trhu, pro spotřebitele jsou důležité i vlastnosti potravin, které dokáže ohodnotit pomocí svých smyslů a tím senzorická jakost potravin nabývá na významu.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-30-v-13.32.19.png)
Bc. Ing. Markéta Janík Piechowiczová, Ph.D.
Paní doktorka se věnuje novým trendům v senzorické analýze potravin.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2022/05/RG3-300x300.png)
Kvalita, zpracování a vývoj potravin
![slovacek](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-30-v-13.34.54.png)
Ing. Jan Slováček
Pan inženýr se věnuje zpracování potravin živočišného původu. Zabývá se především masem z volně žijící zvěře. Analyzuje fyzikální vlastnosti potravin.
![koval](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/02/DSC_2748-2-scaled-e1696074513448.jpg)
Ing. Adam Kovál
Pan inženýr se zabývá hmyzem a hmyzími produkty.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/01/Snimek-obrazovky-2023-01-26-v-15.57.59.png)
doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Pan docent se zabývá mikrobiologickou analýzou potravin.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2022/05/RG4-300x300.png)