Program Technologie potravin na Ústavu technologie potravin Agronomické fakulty MENDELU
„Nejvíc mě baví rozmanitost vědomostí, které mám možnost ze studia načerpat. I přes mou hlavní specializaci, kterou jsou potraviny, jsem mohla nahlédnout do tajů chovu hospodářských zvířat nebo se dozvědět něco víc o podnikové ekonomii. Nové dovednosti jsem získala také v zahraničí, kam jsem vyjela v rámci praktické stáže. Věřím, že po ukončení studia najdu uplatnění v praxi.“
„Kvalitní výživa a dostatek energie jsou klíčovým hlediskem zdravého životního stylu. FoodTech pro mě byla jasná volba. Díky němu jsem získala rozsáhlé vědomosti v oblasti potravinářství a výživy člověka, které jsem mohla aplikovat v praxi. Za nejpodstatnější při tomto studiu považuji jeho rozmanitost. Během studia si osvojíte znalosti nejen z chemie a technologií jednotlivých komodit, ale dozvíte se i něco o podnikové ekonomice a potravinářské legislativě.“
„Potravinářství pro mě představuje průnik hned několika oblastí mého zájmu. Jednak biologie s chemií a druhak výživa člověka, takže jsem dlouho nad volbou tohoto programu neváhal. Náš Ústav technologie potravin v tomto směru poskytuje studentům výborné zázemí pro zisk praktických zkušeností a vědomostí v oboru od odborníků, kteří jsou vždy ochotni pomoci. Vzhledem k nepostradatelné roli, kterou potravináři mají pro společnost, si myslím, že nalezení uplatnění na trhu práce nebude problém.“
„Studuji tento studijní program, protože jeho zaměření mě baví, zajímá a myslím si, že má budoucnost. K potravinám jsem měla vždy kladný vztah (zejména na talíři). Líbí se mi školní prostory – laboratoře a poloprovozy, kde jsem získala různé zkušenosti a naučila se mnoho zajímavých věcí, např. výrobu sýrů, masných výrobků či čokolády. Umím analyzovat kvalitu potravin i jejich složení. Věřím, že budu mít dobré uplatnění na trhu práce.“
„Tento program mi umožnil věnovat se mému velkému koníčku, potravinám, a díky široké škále praktických laboratorních cvičení mě skvěle připravil do profesního života.“
„Potravinářství je krásné a bohaté odvětví.
Člověk má možnost získat znalosti a praktické dovednosti nejen z oblasti technologie a zpracování daných produktů, ale také se dozví o jejich jakosti, senzorických vlastnostech, zdravotní nezávadnosti nebo složení. Přeci jen, kvalitní a bezpečné potraviny jsou pro naše zdraví důležité.“
„Studiu v potravinářství se věnuji, jelikož je jeho role ve společnosti nepostradatelná, a také mě baví si při studiu dávat do souvislostí znalosti z legislativy, přírodních věd a ekonomie. Pokud student projeví snahu si kromě teoretických znalostí najít co nejvíc praxe nebo vyjede na stáž, má šanci se úspěšně uplatnit na trhu práce.„
„Program jsem si vybrala z toho důvodu, že mě tématika potravin a výživy člověka vždy zajímala a lákala. Pokud k tomu člověk přičte krásný areál univerzity a skvělou partu lidí, nepůjdu daleko od pravdy, když tohle místo nazvu svým druhým domovem.“