Minipivovar je určen k demonstrativním ukázkám výroby a jako experimentální systém pro výrobu piva a ladění receptur.
Mikrosladovna
Mikrosladovna je zařízení k mikrosladování ječmene, jemuž se průmyslově říká výroba sladu. Slouží ke stanovení vhodnosti použitého ječmene pro výrobu sladu a jeho chování během sladování při různých postupech.
Pekárna
Pekařský poloprovoz je svým vybavením určen k praktickým cvičením studentů denního studia i pro vývoj receptur při spolupráci s komerčním sektorem.
Cukrářská dílna
Cukrářský poloprovoz vyrábí cukrářské výrobky a čokoládu včetně korpusů, náplní a polev s následnou kompletací hotových výrobků.
Masný poloprovoz
Masný poloprovoz zpracovává a inovuje tradiční receptury masných výrobků.
Mlékařský poloprovoz
Mlékařský poloprovoz zpracovává mléko na mléčné výrobky, inovuje jejich receptury a experimentuje s různými netradičními surovinami.