Noc vědců u nás na FoodTechu proběhla v pátek 24. 9. 2021. Naši zaměstnanci a studenti si pro vás připravili na téma ČAS & POTRAVINY a 6 stanovišť.
Jakou roli hraje čas při produkci, zpracování nebo skladování potravin? Jaké máme možnosti rychlé analýzy v hygieně? Jak souvisí výživa a čas? Mnoho informací o významu času při výrobě a hodnocení jakosti potravin předvedeme na výrobcích z našich provozních laboratoří, včetně jejich ochutnávky. Připraveny máme také soutěžní kvízy s odměnou na konec.
– Podíváte se na různá stádia vaření vejce, takže konečně budete vědět, jak je dlouho vařit.
– Zkusíte si poznat staré vejce nebo ho prosvítit.
– Vyluštíte, jak dlouho zrají sýry a pohrajete si s mlékem colou a red bullem.
– Zjistíte jaký je rozdíl mezi správně a špatně temperovanou čokoládou.
– Zkusíte chuťový rozdíl mezi čerstvou a 5 dní sušenou klobásou.
– Ochutnáte náš rohlík budoucnosti.
– Zjistíte za jak dlouho se v krvi objeví sacharidy, bílkoviny a tuky.
– Popovídáte si o alergenech v potravinách.
Kromě ochutnávek, na které se všichni těší máme připravenou i křížovku s malým dárečkem za správně zodpovězené otázky.