Biotechnologie, rostlinné produkty a senzorická analýza potravin
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-30-v-13.32.02.png)
prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Profesor a jeho tým se věnujeme kvalitě rostlinné produkce a možnostem jejího ovlivnění přímo v polních podmínkách. Také se věnují kvalitě a technologii zpracování cereálních produktů. Díky laboratornímu vybavení a především zázemí pekařského a cukrářského poloprovozu se zabývá a inovuje tradiční receptury pekařských a cukrárenských výrobků.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-30-v-13.31.49.png)
Ing. Veronika Kouřilová
Paní inženýrka se zabývá rostlinnými produkty.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-30-v-13.31.44.png)
prof. Ing. Alžběta Jarošová, Ph.D.
Senzorická laboratoř pod vedením paní profesorky se zabývá hodnocením senzorických vlastností potravin. Při dnešní rozsáhlé nabídce potravin na trhu, pro spotřebitele jsou důležité i vlastnosti potravin, které dokáže ohodnotit pomocí svých smyslů a tím senzorická jakost potravin nabývá na významu.
![](https://foodtechmendelu.cz/wp-content/uploads/2023/09/Snimek-obrazovky-2023-09-30-v-13.32.19.png)
Bc. Ing. Markéta Janík Piechowiczová, Ph.D.
Paní doktorka se věnuje novým trendům v senzorické analýze potravin.