Food Symposium 2021

15.-19.března 2021

online

O akci
Program

Food Symposium 2021 propojilo kolegy z LSU a MENDELU.

Na letošním Food Symposiu zazněly přednášky, workshopy, akademické i studentské prezentace a byla shrnuta dosavadní a nastíněna další možná spolupráce mezi LSU a MENDELU. Fakulty MENDELU se zapojili v jednotlivých dnech do programu. Zapojili jsme se intenzivně, v rámci týdne jsme se podíleli na akcích ve středu (Nutrition), ve čtvrtek (Food Technology) i v pátek (Food Safety).
Následující témata, připravili spolu s LSU pracovníci Ústavu technologie potravin AF MENDELU. Moderátory byly doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D. a doc. Ing. Daniel Falta, Ph.D.:

Stáhněte si program zde.

Středa 17. března:
The potential of nutrition in the prevention of chronic civilization diseases as a possible protection against COVID 19 complications (Mgr. Matějovičová, MENDELU)
Selected  micronutrients/nutraceuticals as possible immunomodulators in COVID-19 prevention (prof. Komprda, MENDELU)
Follow up discussion on project achievements to date, project evaluation, ideas and guidelines for follow ups (prof. Komprda, Dr. Sabliov, Dr. Smerkova, Ms. Tregenza, Ms. Bernard)
Čtvrtek 18. března:
Food Tech laboratories and procedures for teaching and research in Food Science and Technology: experience and vision of a practical form of teaching (Dr. Jůzl, MENDELU)
Use of stilbenes and lignans to enrich food. (Dr. Soural, Dr. Horák, Prof. Balík, MENDELU)
Non-traditional types of crops for research and development of preserved foods (Dr. Langová, MENDELU)
Gluten free products with a higher protein rice flour (Dr. King, LSU)
Cheese making and other dairy production: technological and practical aspects (Dr. Saláková, MENDELU)
Ice cream production, Commercial popsicles and gourmet ice cream production, Salad dressings – bottling line at LSU AgCenter Food Business Incubator (Dr. Boeneke, LSU)
Food Technology Roundtable discussion: Opportunities for future cooperation in the field of Food Technology
Pátek 19. března:
Wrap up – Food Science Roundtable discussion: Opportunities and threats in the key aspects of Food System: Food Security, Safety and Nutrition – are they compatible?

, ,

Čtěte dále